Vi är alltså Gabriella och Lars-Olov Fasth och vi bor i en by norr om Hudiksvall.

1993 flyttade vår första hund in hos oss , en golden retriver hane med namn Gordon.Han har lagt grunden för starten av vår uppfödning. Han gick bort 12 år gammal våren 2005. Julen 2005 flyttade vår stamtik Hedda in och det blev starten av vår uppfödning.

Jag Gabriella har gått Skks uppfödarutbildning (alla 7 böckerna) samt Mopsordens egen uppfödarutbildning. Jag har även gått Ledskapsutveckling 1-4 samt Hund för Alla genom Studiefrämjandet.Galen Jag är Certifierad utställningarrangör av SKK och har både deltagit i kurser så som Valp.Vardagslydnad och tävlingslydnad samt själv haft kurser inom valp och vardagslydnad. Jag har också gått utbildning via Hudiksvallskennelklubben i Freestyle och Rallylydnad.

Vidare har jag suttit med i vår lokala Kennelklubbs styrelse i flertalet år , började som suppleant - vice Ordförande och slutligen som ledamot. Jag valde att avgå när jag blev ifrågasatt som konkurrent av och till Hudiksvalls Kennelklubb för att jag startade verksamheten Jyckelyckan - ett hunddagis med viss kursverksamhet. Ledsen

Direkt tillfrågades jag om Ordförandeskap i Rasklubben för Gos. Jag tackade ja men valde att avgå efter 1 år då jag kände att det vart för mycket med både ordförandeskap samt nystartad  verksamhet.

Så nu ägnar jag mig åt mina egna hundar i kenneln samt andras hundar genom hunddagiset, en mycket givande vardag alltså Ler stort

MÅL MED VÅR UPPFÖDNING:

Enligt mig är mentaliteten det allra viktigaste med avel tillsammans med sundhet/friskhet. därefter är det oerhört viktigt hur de ser ut också , alltså exteriört och det är helheten här som gör att det blir svårt och det som avgör varför vissa väljer det ena medans andra väljer det andra. 

Mina ambitioner är iaf att föda upp mentalt friska och stabila samt exteriört rastypiska individer, och friska inte minst. Det tror jag faktiskt att vi alla seriösa uppfödare vill göra, men det är inte alltid vi prioriterar lika bara ! Om man följer sin plan med sin uppfödning och gör sitt bästa tror jag att man kommer långt och kan oftast inte klandras för de "fel" SOM UPPSTÅR- för tro mig , det gör det, och då får man utvärdera och tänka om för att återigen försöka göra rätt. 

I mina två raser finns inga krav på nånting ( HD,Ögonspegling,knäledsröntgen etc) Men det är önskvärt inom rasen Gos dAtura Catala att man höftledsröntgar de individer som ska gå i avel.....och det gör vi såklart och önskar att alla ska Höftledsröntga sina hundar efter som vi vill se om det är ett problem eller ej i vår lilla RAS.

När det gäller mops så finns inga krav , ej heller specifika önskemål, MEN vi är många som upptäkt att deT ÄR VIKTIGT ATT KOLLA KNÄLEDERNA dvs patella, och som därför gör detta. Vi kollar alla våra  mopsar och speciellt de som är tänta att gå i avel. Men eftersom det inte är ett krav har vi inte skickat in resulten till SKK, för i vissa län som i vårat kostar detta EXTRA!